Bilförsäkring

Hitta rätt bilförsäkring för just dig och din bil - Vi hjälper dig!

Helförsäkring

Precis som halvförsäkringen innefattar helförsäkringen både Trafikförsäkringen och Delkasko. Det som gör helförsäkringen unik jämfört med dem andra är att den även täcker skador på bilen vid olyckor där man själv är vållande samt viltolyckor. Den innefattar även skadegörelse. Påbyggnaden kallas för vagnskadeförsäkring och har man köpt en ny bil inkluderas den i Vagnskadegarantin som finns på nya bilar. Oftast gäller denna i tre år och under den perioden så kan man alltså teckna en halvförsäkring och fortfarande vara helförsäkrad.

Dock bör man dubbelkolla detta med bilhandlaren. Dessutom bör man hålla reda på när Vagnsgarantin går ut så att man i god tid kan uppgradera sin försäkring till helförsäkring.

Om man har en äldre bil som inte har en Vagnskadegaranti får man helt enkelt göra en personlig bedömning om man tycker att det är värt att betala för en helförsäkring kontra vad man får ut av den.

Att jämföra olika försäkringsbolag när man väljer helförsäkring kan spara tusenlappar. Eftersom i stort sett alla försäkringsbolag erbjuder samma helförsäkring så är oftast priset en väldigt avgörande faktor. För att på ett enkelt och övergripande sätt få en överblick över vilket försäkringsbolag som erbjuder bästa försäkringen kan man antingen gå in på alla försäkringsbolags hemsidor och gå igenom kostnaderna tills man hittar den bästa. Eller så tar man helt enkelt hjälp genom att gå in på en jämförelsesida om försäkringar som listar försäkringsbolagen samt vilka priser de har. På så sätt kan man hitta den bästa försäkringen på bara några minuter. Sen är det bara att vända sig till det försäkringsbolaget som var bäst och skicka in en ansökan.

Bilförsäkringen.net - Information om bilförsäkring | Information om cookies